Co oznacza to powiadomienie?
Wiadomość informuje o przybliżonym czasie logowania, rodzaju urządzenia (np. iPhone, komputer Windows) oraz przeglądarce.
Jeśli logowałeś się Ty lub Twój narzeczony/narzeczona (np. pożyczonym telefonem na sali), możesz po prostu zignorować tę wiadomość.
Co zrobić, jeśli to nie Ty się logowałeś?
1
Kliknij w mailu przycisk „To nie ja” lub natychmiast zresetuj hasło na stronie logowania.
2
W ustawieniach panelu wybierz opcję „Wyloguj ze wszystkich urządzeń”.
3
Napisz do nas – sprawdzimy to i zablokujemy niepożądane logowanie.
Czy ten artykuł rozwiązał Twój problem?